Argentinië
Amsterdam

Mijn hart is Argentijns, Argentinië blijft altijd mijn thuis. Amsterdam heeft een speciale plek in mijn hart. Ik voel me hier prettig. Wat ik hier extra waardeer is de aandacht voor schoonheid van architectuur en historie.
– Daniel

Daniel
& Michiel

Wij zijn Daniel en Michiel en samen de oprichters van BAIRES. In juni 2016 hebben wij onze winkel geopend aan de Bilderdijkkade 25 in Amsterdam-West, om de hoek van de Foodhallen.

Daniel maakt sinds 1999 empanadas in Amsterdam, eerst vanuit huis onder de naam Papas empanadas. Zijn wens was om de smaak van ambachtelijke empanadas vanuit zijn keuken naar een open keuken te brengen. Toen Michiel na 10 jaar verblijf in Buenos Aires terug ging naar Amsterdam wilde hij zijn herinneringen aan Argentinië tastbaar maken en combineren met het ondernemerschap. Op een avond grapte een vriend: ‘waarom ga je niet gewoon empanadas verkopen?’, toen was het idee voor hem ontstaan. Michiel ging op zoek naar het aanbod van empanadas in Nederland en kwam op het pad van Daniel. Toen ze elkaar ontmoetten, bleek dat ze met een soortgelijk idee rondliepen en dat ze praktisch bij elkaar om de hoek wonen in Amsterdam-West. Ze bundelden de krachten en met een glas Argentijnse wijn is het partnerschap beklonken. BAIRES was er!

Dit is wat wij samen delen….
  • de passie voor mooie producten
  • een speciale plek voor zowel Buenos Aires als Amsterdam in ons hart
  • de wens om mensen blij te maken en te laten genieten
  • de droom om van BAIRES een sustainable project te maken

Argentinië
Amsterdam

Ruim 10 jaar woonde ik in die stad, een voorrecht wat ik voor geen goud had willen missen. Het is goed om terug te zijn in Amsterdam. Ik  wilde de herinnering aan Argentinië bij me houden. Met BAIRES maak ik dit weer tastbaar voor mezelf en anderen.
– Michiel

Empanadillas Amsterdam hapjes
Empanadas Amsterdam borrel hapjes
Empandas Amsterdam borrel snacks
Empandas Amsterdam borrel vegetarisch